BOONDI LADOO
Αυτό το γλυκό είναι παραδοσιακό γλυκό που σερβίρετε στην Θρησκευτική γιορτή των Ινδουιστων (ΝΤΙΒΑΛΙ)
ΥΛΙΚΑ
Ανακατεύουμε τα δυο αυτά υλικά μαζί μέχρι να γίνουν σαν χυλός .
Παίρνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε ενα μεγάλο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί αρκετά βάζουμε στην τρυπητή κουτάλα το χυλό και με ενα κουτάλι και αφήνουμε τον χυλό να τρέχει απο τις τρυπουλες της κουτάλας στο ζεστό λάδι. Μόλις πέσουν θα φουσκώνουν σαν μικρές μικρές μπαλιτσες και οταν πάρουν ενα χρυσό χρώμα τα αφαιρούμε απο το λάδι και τα τοποθετούμε αμέσως στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε λιγο στο σιροπι και μετα τα βγαζουμε σε ενα μπολ.
Καβουρδιζουμε τους ξηρους καρπους σε λιγο βουτηρο , τους σπαζουμε σε χοντρα κομματια και τα βαζουμε και αυτα στο μπολ. Προσθετουμε το καρδαμοκαι αφηνουμε λιγο να κρυωσουν.
Φτιαχνουμε με τα χερια μας μικρες μπαλιτσες και τα βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσουν.
Αυτό το γλυκό είναι παραδοσιακό γλυκό που σερβίρετε στην Θρησκευτική γιορτή των Ινδουιστων (ΝΤΙΒΑΛΙ)
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι νερό
- 1 1/2 ζάχαρη
- 1 κανέλα σωστή
- 2 κόκκους κάρδαμο
- λίγο φλούδα λεμονιού
- 1 γαρίφαλο
- 1 ποτήρι κουδαμε αλεύρι ( gram flour)
- 1 ποτήρι νερό
Ανακατεύουμε τα δυο αυτά υλικά μαζί μέχρι να γίνουν σαν χυλός .
- 2 ποτήρια λάδι ηλιανθελαιο
- μεγάλη τρυπητή κουτάλα
- 1/2 ποτήρι cashew nuts
- 2 κ κάρδαμο
Παίρνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε ενα μεγάλο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί αρκετά βάζουμε στην τρυπητή κουτάλα το χυλό και με ενα κουτάλι και αφήνουμε τον χυλό να τρέχει απο τις τρυπουλες της κουτάλας στο ζεστό λάδι. Μόλις πέσουν θα φουσκώνουν σαν μικρές μικρές μπαλιτσες και οταν πάρουν ενα χρυσό χρώμα τα αφαιρούμε απο το λάδι και τα τοποθετούμε αμέσως στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε λιγο στο σιροπι και μετα τα βγαζουμε σε ενα μπολ.
Καβουρδιζουμε τους ξηρους καρπους σε λιγο βουτηρο , τους σπαζουμε σε χοντρα κομματια και τα βαζουμε και αυτα στο μπολ. Προσθετουμε το καρδαμοκαι αφηνουμε λιγο να κρυωσουν.
Φτιαχνουμε με τα χερια μας μικρες μπαλιτσες και τα βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου