FALAFEL - ΦΑΛΑΦΕΛ
Τα Φαλαφελ είναι το πιο
αγαπημένο φαγητό στο Ντουμπάι ονομάζετε και Ταμεγια από τους Αιγύπτιους. Είναι τηγανιτές
μπουκίτσες από κουκιά, ρεβίθια και αρωματικά. Σερβίρετε συνήθως ως ορεκτικό
αλλά και ως κυρίως γεύμα. Τα Φαλαφελ σερβίρονται και ως σάντουιτς μέσα σε πίττα
αραβική γεμισμένα και με ταχίνι και σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ:
·
1 ποτήρι ξερά
ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ στο νερό
·
1 ποτήρι κουκιά
ξερά μουλιασμένα από το βράδυ στο νερό
·
1 κρεμμύδι
·
3 σκελίδες
σκόρδο λιωμένο
·
1/2 ποτηράκι
σησάμι
·
Λίγα φύλλα μαϊντανό
·
1/4 Κ αλάτι
·
2 κ κύμινο
σκόνη
·
2 κολιαντρου
σκόνη
·
1/2 κ cayenne pepper
·
1/4 κ φρεσκοτριμμενο πιπέρι
·
Λάδι για
βαθύ τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τα ρεβίθια και τα κουκιά καλά μουλιασμένα
από βραδύς , αλέθονται στο μηχάνημα του κειμα
αν δεν έχουμε τότε στο μπλέντερ αλλά προσέχτηκα να μην λιώσουν τελείως.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( οχι το σησαμι ) και το αφήνουμε για 1 ώρα να σταθεί.
Σχηματίζουμε μικρές μπαλιτσες και τα βουταμε στο σησαμι ,τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καφέ-
χρυσάφι χρώμα και να είναι τραγανιστά.
Γεμίζουμε με αυτά τις ζεστές πιττουλες , βάζουμε μέσα κομματάκια
ντομάτας, κρεμμύδι , μαρούλι και γιαούρτι ή ταχίνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου