SPICED LAMB CUTLETS
ΙΝΔΙΚΑ ΠΑΓΙΔΑΚΙΑ
Υλικά:
8 παιδάκια
Για την πρώτη μαρινάδα:
2 K garlic-ginger paste
1 κ red chili paste
1κ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Χυμό από ½ λεμόνι
Για την δεύτερη μαρινάδα:
6 Κ γιαούρτι ξινό
4 Κ κρεμμύδια τηγανισμένα
( αλεσμένα σε 2 Κ νερό και 1Κ ψιλοκομμένο δυόσμο)( να είναι σαν πάστα)
2 κ garama masala
1 κ ψιλοκομμένο τσιλι πράσινο
Αλάτι
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα παγιδάκια σε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά της πρώτης
μαρινάδας.
Ανακατεψτε καλά και αφήστε για ½
ωρα.
Αναμείξτε όλα τα υλικά
της δεύτερης μαρινάδας και μασσάρετε το
κρέας να πάει η μαρινάδα παντού.
Αφήστε την μαρινάδα με το κρέας για 2 ώρες η καλύτερα ένα βράδυ.
Βαλτέ τον φούρνο στους 220 και μόλις βράσει βαλτέ μέσα τα παγιδάκια πάνω σε
λαδωμένη σχάρα και ένα σινί από κάτω να τρέχουν τα υγρά. Ψήστε 6 με 8 λεπτά και κάθε 2 λεπτά περάστε τα με την μαρινάδα
από πάνω να μην στεγνώνει. Πρέπει να είναι ροζ στην μέση το κρέας.
Αφήστε τα 2-3 λεπτά έξω από τον φούρνο να κάτσουν. Σερβίρετε με κόλιανδρο
, chutney από κάστανα και σαλάτα.
MANGO CHUTNEY
Υλικα:
1 μάνγο (500γρ) σφικτό αλλά έτοιμο
*******
Ένα κομμάτι τούλι
1 στικ κανέλλα
2 γαρύφαλλα
1 κ σπόρους αρτυσίας
1 κ σπόρους κόλιαντρου
2 κόκκους σωστού κάρδαμου
**********
5 κ ginger τριμμένο
2 σωστα πρασινα τσιλι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
¾ demerara ζάχαρη
½ ποτήρι ξύδι άσπρο
¾ ποτήρι νερό
1κ αλάτι
Προετοιμασία:
Κόβουμε το μανγο σε κύβους. Τυλίγουμε στο τούλι να μπαχαρικά. Βάζουμε το
μανγο, τα μπαχαρικά στο τούλι , νερό, τζιντζερ, σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι
να μαλακώσει το μανγο . Περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι , την ζάχαρη , το αλάτι και
τα τσιλι. Aν είναι πολύ γλυκό το μανγο, βάλτε πιο λίγη ζάχαρη
και αν το θέλετε πιο καυτό το τσατνευ βάλτε πιο πολύ τσιλι.
Σιγοβράστε για 30 λεπτά μέχρι να πήξει.
Πιέστε το τούλι να βγει όλη η γεύση έξω και πετάξτε το. Ετοιμάστε αποστειρωμένα
μπουκαλάκια και γεμίστε τα τώρα που είναι ζεστά. Μην βάλετε τα καπάκια μέχρι να
κρυώνει. Μένουν μέχρι και 4 βδομάδες στο
ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου