Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"МЕДОВЫЙ ТОРТ" Το κεικ της Ρωσιδας γιαγιας μου

Υλικά
4 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 Κ μέλι
3 ποτήρια αλεύρι
1 κ b/p

Για την Κρέμα
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα βούτυρο ανάλατο
2Κ κακάο
4Κ καρύδια αλεσμένα 


Προετοιμασία

Βήμα 1. Παίρνουμε τις κονσέρβες του ζαχαρούχου γάλακτος και τις τοποθετούμε σε χύτρα ταχύτητας , τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για ενάμιση ώρα.
Βήμα 2. Βγάζουμε τις κονσέρβες  και τις βάζουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Βημα3 .Κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μέλι και στη συνέχεια το αλεύρι που ανακατεύσαμε με b/p και κοσκινίσαμε από πριν.

Βήμα 4. Παίρνουμε ένα στρογυλό ταψί , το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Βάζουμε μέσα την μίση δόση από το μείγμα. Έπειτα κάνουμε το ίδιο πράγμα και βάζουμε και τα δυο ταψιά στους 200 βαθμούς για 10 -15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσουν και τα αφαιρούμε από τα ταψιά. Κόβουμε το παντεσπάνι μας  στα δυο να γίνουν δυο πιο λεπτοί πατοί παντεσπάνι. Κάνουμε το ίδιο και στο άλλο. Τώρα έχουμε 4 πατούς παντεσπάνι έτοιμα για χρήση.

Βήμα 5. Κτυπάμε το γάλα με έγινε καραμελωμένα και πήρε σκούρο σοκολατένιο χρώμα και κρύωσε, με τον βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .

Βήμα 6. Βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλλα το πρώτο πατό παντεσπάνι από πάνω βάζουμε το μείγμα κρέμας και συνεχίζουμε έτσι μέχρι το τελευταίο πατό, βάζουμε  και στο πάνω μέρος την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένα καρύδια.

Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να μείνει να τραβήσει μια μέρα τουλάχιστον, τότε γίνετε ακόμα πιο καλό το κέικ.
Είναι μυστική συνταγή για αυτό σσσσσσσσσσσσ μην την λέτε από εδώ και από εκεί.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: