Meat Pie Sambousek Recipe
Κρεατοπιτάκια με πινόλια
Υλικά- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1φακ. μαγιά
- 1 κ αλάτι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ ελαιόλαδο
- 1/2 κιλο αρνισιο η βοδινο κειμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο η τριμμένο
- 1κ πιπέρι μαύρο
- ¾ κ αρτυσια, 1κ καρυ, 1κ κολιανδρο αλεσμενο, 1 κ ταρμαρικ (κουρκουμα)
- λιγο ελαιόλαδο
- 200γρ κουκουναρια
- Λάδι για τηγάνισμα
Ζύμη
- Διαλύουμε την μαγιά στο νερό σε ένα μπολ, αφήστε να διαλυθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σιγά σιγά την μαγιά..
- Ζυμώστε καλά.
- Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
- Κόψτε το ζυμάρι σε 12 κομμάτια περίπου σκεπάστε και αφήστε σε χλιαρό μέρος για 1 ώρα.
- Προσθέστε στο λαδι τα μπαχαρικα και τα πινολια ανακατεύοντας .Προσθεστε και τα κρεμυδια να τσιγαριστουν μεχρι να μαλακωσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το και αυτο μεχρι να μαλακωσει.
- Αφήστε να κρυωσει το μείγμα.
- Ανοίξτε την ζύμη και κόψτε το σε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι. .
- Βάλτε μέσα την γέμιση και κλείστε σε μισοφέγγαρα.
- Τηγανίστε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, 6-8 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με σως γιαούρτιου με δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου