Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κρεατοπιτάκια με πινόλια

Meat Pie Sambousek Recipe

  Κρεατοπιτάκια με  πινόλια

Υλικά
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φακ. μαγιά
  • 1 κ αλάτι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ ελαιόλαδο
  •  
  • 1/2 κιλο αρνισιο η βοδινο κειμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο η τριμμένο
  • 1κ πιπέρι μαύρο
  • ¾ κ αρτυσια, 1κ καρυ, 1κ κολιανδρο αλεσμενο, 1 κ ταρμαρικ (κουρκουμα)
  • λιγο  ελαιόλαδο
  • 200γρ κουκουναρια
  • Λάδι για τηγάνισμα
Παρασκευη:

Ζύμη
  • Διαλύουμε την μαγιά στο νερό σε ένα μπολ, αφήστε να διαλυθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σιγά σιγά την μαγιά..
  • Ζυμώστε καλά.
  • Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
  • Κόψτε το ζυμάρι σε 12 κομμάτια περίπου σκεπάστε και αφήστε σε χλιαρό μέρος για 1 ώρα.
Γέμιση
  •  Προσθέστε στο λαδι  τα μπαχαρικα και τα πινολια ανακατεύοντας .Προσθεστε και τα κρεμυδια να τσιγαριστουν μεχρι να μαλακωσουν.
  • Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το  και αυτο μεχρι να μαλακωσει.
  • Αφήστε να κρυωσει το μείγμα.
Εκτέλεση

  • Ανοίξτε την ζύμη και κόψτε το σε  στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι. .
  • Βάλτε μέσα την γέμιση και κλείστε σε μισοφέγγαρα.
  •  Τηγανίστε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα,  6-8 λεπτά περίπου.
  • Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με σως γιαούρτιου με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: