Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

OM ALI


 ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτι φυλλο σφολιατας
  • 120γρ. σταφυδακια
  • 120γρ. Αμύγδαλα , χαλεπιανα, φουντουκια καβουρδισμενα με 1κ ζαχαρη
  • 1 λίτρο παχύρευστης φρέσκιας κρέμας
  • 150 ζάχαρη αχνή
  • 500 γρ ζεστο γαλα
  • 90 γρ. Ζάχαρη για την σφολιάτα
  • 1 κ κανέλλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

-Βάζουμε τον φούρνο στον 170 να προθερμανθεί.
-Βουτυρώστε το φύλλο σφολιάτας  πασπαλίστε με την ζάχαρη και βάλτε το στον φούρνο να ψηθεί για 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάλτε από τον φούρνο και βάλτε τον φούρνο στους 240 βαθμούς.
-Βουτυρώστε ένα πυρέξ, διαλύστε με το χέρι την μιση σφολιάτα σε ένα PYREX προσθέστε τα σταφυδακια και τους μισούς ξηρούς  καρπούς και ανακατέψτε. Βαλτε  την υπόλοιπη σφολιατα και μετα τους υπολοιπους ξηρούς  καρπούς.
-Σε ένα μπολ κτυπήστε με το μιχερ την κρέμα και την ζάχαρη  μέχρι να γίνει σαντιγί. -Περιχύστε το πυρεξ πρωτα με το ζεστο γαλα  και μετα βαλτε την κρέμα από πάνω. Πασπαλίστε με κανέλα.
-Βάλτε το πυρέξ στον φούρνο στους 180  στο γριλ για 20 λεπτά να κοκκινίσει καλά. 
-Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει ή  σερβίρετε το ζεστό. Μπορει να μπει και σε ατομικα πυρεξ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: