Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μουσακάς από Αίγυπτο



ΥΛΙΚΑ
  • ·         6 μεγάλες Μελιτζάνες
  • ·         3 μεγάλες Πατάτες
  • ·         3 μεγάλα Κολοκυθάκια
  • ·         2 μεγάλες σφικτές Ντομάτες
  • ·         4 Πράσινες πιπεριές
  • ·         3 μεγάλα Κρεμμύδια
  • ·         5 σκελίδες σκόρδα
  • ·         ¾  λίτρα ντοματοχυμο συμπυκνωμένο
  • ·         150 γρ από κομματάκια από πάνα αρνιού
  • ·         αλάτι, πιπέρι ,κύμινο, κάρυ, tsili paste από ένα κουταλάκι το καθένα
  •  
Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις πατάτες και τα κολοκυθάκια . Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες 1 εκ περίπου. Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο και τα πιπέρια. Μισοτηγανιζουμε όλα τα υλικά ξεχωριστά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για την σάλτσα κόβουμε τα κρεμμύδια στα δυο πρώτα και μετά σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και την πάνα.
Βάζουμε στο κατσαρολάκι λίγο  ελαιόλαδο , τον σκόρδο, την πάνα, σε 2 λεπτά το κρεμμύδι, αφήνουμε να μαράνει και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και όλα τα μπαχαρικά. Αφήνουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Παίρνουμε ένα σινί , βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, από πάνω τις πατάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια , περιχύνουμε με την μισή σάλτσα. Συνεχίζουμε με τις πατάτες , τις πιπεριές τα κολοκυθάκια και από πάνω τις μελιτζάνες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Κόβουμε τις ντομάτες και καλύπτουμε το σινί από πάνω  , λίγο αλάτι και κύμινο και βάζουμε το σινί στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20  λεπτά να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: