Υλικά
- · 1κιλό αρνάκι σε κύβους
- · 4 πίττες αραβικές
- · Λίγο Ξύδι
- · 7 σκ. Σκόρδο
- · 1Λ γιαούρτι αγελαδινό
- · 1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι
- · Ζωμό κότας
- · 200 γρ Πινολια
- · Φρέσκο κολιαντρο
- · 1 κ από Πιπέρι, κύμινο, αλάτι, κολιαντρο, σκορδο,( ολα μαζι με λιγο ελαιολαδο)
- · 1 κρεμμύδι
- · Ελαιόλαδο, 50 γρ βούτυρο
Βράζουμε το αρνάκι με το αλάτι και το κύμινο 10-15 λεπτά,
2 σκ. σκόρδο, και το κρεμμύδι σωστό( αφήνουμε τον ζωμό γιατί θα το χρειαστούμε)
. Βγάζουμε από το ζωμό και βάζουμε το κρέας στο τηγάνι με βούτυρο, σκόρδο και αλάτι-
πιπέρι. Προετοιμάζουμε την πίττα κόβοντας την σε τετραγωνάκια και την ανακατεύουμε
με το ξύδι και τα μπαχαρικά μας αμέσως μετά
την τηγανίζουμε.
Βράζουμε το ρύζι με τον ζωμό, λίγο πιπέρι και το κύμινο.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά μας και σοταρισμένο σκόρδο και
το αφήνουμε στην άκρη.
Για να τελειώσουμε το φαγητό μας, παίρνουμε ένα πυρέξ
και βάζουμε στον πάτο την πίττα και περιχύνουμε την πίττα με το ζωμό που
φυλαξαμε, βαζουμε από πάνω το ρύζι και μετά το αρνάκι. Στο τέλος από πάνω το
κτυπημένο γιαούρτι. Τσιγαρίζουμε τα πινολια με τα μπαχαρικά και το σκόρδο και
τα βάζουμε πάνω από το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κολιαντρο. Σερβίρετε ζεστό
σε γιορτινό τραπέζι μαζί με μια σαλάτα φατους .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου