Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΜΑ ΚΑΡΥ






ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΜΑ ΚΑΡΥ

(ΙΝΔΙΑ)

• 2cm κομμάτι από φρέσκο ginger,καθαρισμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 κ ξερό chilli flakes
• 50g ή (1/2 ποτήρι) αμύγδαλα φέτες
• 100g (3/4 ποτηριού) γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ πάστα ντομάτας 


ΥΛΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ
• 1.2kg κοτόπουλο μπούτια ξεκοκαλισμένα και κομμένα μπουκιές
• 100g (3/4 ποτηριού) γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ πάστα ντομάτας
• 2κ ταρμαρικ
• 1κ κύμινο, 1κ κολιαντρο, 1κ αλάτι
• 2κ κάρυ
• Cardamo σε σκόνη και ( κοκκους για μετα_)
• 2 κ masala
• 1 κ αλάτι
• 1 κ πάπρικα, 1 κ Καγιέν
• 60ml (1/4 ποτηριού) ελαιόλαδο και 50g βούτυρο γάλακτος
• και 2 φύλλα δαφνης,2 γαρύφαλλα, 2 στικ κανέλλας, λίγους κόκκους πιπέρι μαύρο
• 2 κρεμμύδια
• 100 γ φρέσκα κρέμα
• 50 γρ γάλα καρύδας
• Φρέσκο κολιαντρο για ντεκόρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μίση ώρα ή πιο πολύ.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το τζιντζερ , το σκόρδο το garam masala, chilli flakes και τα αμύγδαλα 
  3. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο που έχουμε μαρινάρει , το γιαούρτι την πάστα και το κάρδαμο σε σκόνη και βάλτε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
  4. Παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ και τσιγαρίζουμε στο λάδι και στον βούτυρο τα μπαχαρικά καρδαμο, πιπερι σε κοκκους .κανελα και φυλλα καρυ. 
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να αλλάξουν τελείως χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα κοτόπουλου. Ανακατεύουμε συχνά και μετά από 15 λεπτά προσθετουμε την κρέμα.
  6.  Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: