ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΡΜΑ ΚΑΡΥ
(ΙΝΔΙΑ)
• 2cm κομμάτι από φρέσκο ginger,καθαρισμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 κ ξερό chilli flakes
• 50g ή (1/2 ποτήρι) αμύγδαλα φέτες
• 100g (3/4 ποτηριού) γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ πάστα ντομάτας
ΥΛΙΚΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ
• 1.2kg κοτόπουλο μπούτια ξεκοκαλισμένα και κομμένα μπουκιές
• 100g (3/4 ποτηριού) γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ πάστα ντομάτας
• 2κ ταρμαρικ
• 1κ κύμινο, 1κ κολιαντρο, 1κ αλάτι
• 2κ κάρυ
• Cardamo σε σκόνη και ( κοκκους για μετα_)
• 2 κ masala
• 1 κ αλάτι
• 1 κ πάπρικα, 1 κ Καγιέν
• 60ml (1/4 ποτηριού) ελαιόλαδο και 50g βούτυρο γάλακτος
• και 2 φύλλα δαφνης,2 γαρύφαλλα, 2 στικ κανέλλας, λίγους κόκκους πιπέρι μαύρο
• 2 κρεμμύδια
• 100 γ φρέσκα κρέμα
• 50 γρ γάλα καρύδας
• Φρέσκο κολιαντρο για ντεκόρ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
• 1.2kg κοτόπουλο μπούτια ξεκοκαλισμένα και κομμένα μπουκιές
• 100g (3/4 ποτηριού) γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ πάστα ντομάτας
• 2κ ταρμαρικ
• 1κ κύμινο, 1κ κολιαντρο, 1κ αλάτι
• 2κ κάρυ
• Cardamo σε σκόνη και ( κοκκους για μετα_)
• 2 κ masala
• 1 κ αλάτι
• 1 κ πάπρικα, 1 κ Καγιέν
• 60ml (1/4 ποτηριού) ελαιόλαδο και 50g βούτυρο γάλακτος
• και 2 φύλλα δαφνης,2 γαρύφαλλα, 2 στικ κανέλλας, λίγους κόκκους πιπέρι μαύρο
• 2 κρεμμύδια
• 100 γ φρέσκα κρέμα
• 50 γρ γάλα καρύδας
• Φρέσκο κολιαντρο για ντεκόρ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μίση ώρα ή πιο πολύ.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το τζιντζερ , το σκόρδο το garam masala, chilli flakes και τα αμύγδαλα
- Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο που έχουμε μαρινάρει , το γιαούρτι την πάστα και το κάρδαμο σε σκόνη και βάλτε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
- Παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ και τσιγαρίζουμε στο λάδι και στον βούτυρο τα μπαχαρικά καρδαμο, πιπερι σε κοκκους .κανελα και φυλλα καρυ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να αλλάξουν τελείως χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα κοτόπουλου. Ανακατεύουμε συχνά και μετά από 15 λεπτά προσθετουμε την κρέμα.
- Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου