Συριακό κοτόπουλο
Όλες οι γεύσεις της Μέσης Ανατολής ενώνονται σε αυτό το πιάτο, με τα πλούσια, αρωματικά καρυκεύματα, τα πικάντικα κεράσια της, και στίγματα εσπεριδοειδών και μελιού.
ΥΛΙΚΑ:
* 1 κιλό κοτόπουλο μηροί
* ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* ¼ ποτηριού ξηρό άσπρο κρασί
* ½ ποτηριού ξηρά κεράσια
* ¼ ποτηριού αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα κομμένα σε flakes
* Αλάτι και πιπέρι ,κύμινο,½ κουταλάκι turmeric
* 1 κουταλάκι saffron
* ¼ κουταλάκι κανέλλα
* 1/8 κουταλάκι πιπέρι cayenne
Σάλτσα:
* 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
* 1 Κ μέλι
* 1 λεμόνι, χυμός μόνο
- Ανακατέψτε όλα τα καρυκευμάτων σε ένα μπολάκι.
- Ανακατέψτε επίσης όλα συστατικά της σάλτσας και αφήστε τα στην άκρη.
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο κατσαρολακι να βρίσκεται προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε τα ελαφριά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και τις σταφίδες, προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατώστε καλά.
- Προσθέστε το μίγμα της σάλτσας και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει.
- Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα , περίπου 20 λεπτά.
- Ανακατώστε τα αμύγδαλα, προσθέστε το αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι αν χρειάζεται , και σερβίρετε με το ρύζι ή το κουσκούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου