Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Συριακό κοτόπουλο


Συριακό κοτόπουλο 
 
Όλες οι γεύσεις της Μέσης Ανατολής ενώνονται σε αυτό το πιάτο, με τα πλούσια, αρωματικά καρυκεύματα, τα πικάντικα κεράσια της, και στίγματα εσπεριδοειδών και μελιού.

ΥΛΙΚΑ:

* 1 κιλό κοτόπουλο μηροί
* ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* ¼ ποτηριού ξηρό άσπρο κρασί
* ½ ποτηριού ξηρά κεράσια
* ¼ ποτηριού αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα κομμένα σε flakes
* Αλάτι και πιπέρι ,κύμινο,½ κουταλάκι turmeric
* 1 κουταλάκι saffron
* ¼ κουταλάκι κανέλλα
* 1/8 κουταλάκι πιπέρι cayenne 


Σάλτσα: 


* 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
* 1 Κ μέλι
* 1 λεμόνι, χυμός μόνο 



  1. Ανακατέψτε όλα τα καρυκευμάτων σε ένα μπολάκι. 
  2.  Ανακατέψτε επίσης όλα συστατικά της σάλτσας και αφήστε τα στην άκρη.
  3.  Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο κατσαρολακι να βρίσκεται προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε τα ελαφριά. 
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και τις σταφίδες, προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατώστε καλά. 
  5. Προσθέστε το μίγμα της σάλτσας και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει. 
  6.  Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα , περίπου 20 λεπτά. 
  7. Ανακατώστε τα αμύγδαλα, προσθέστε το αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι αν χρειάζεται , και σερβίρετε με το ρύζι ή το κουσκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: