Κυριακή 11 Μαΐου 2014

COCONUT CHICKEN with lemon & basil





 COCONUT CHICKEN with lemon & basil


Υλικά :

8 κρεμμυδάκια ( το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 πράσινα ή κόκκινα τσιλι, ψιλοκομμένα
4 Κ peanut oil
6 unsalted macadamia nuts
2 κ ταρμαρικ
3 ½ κ φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
1 ½ γάλα καρύδας άγλυκο
½ ποτήρι φρέσκο βασιλικό
¾ αλάτι
3 Κ φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές χωρίς κόκαλο

Προετοιμασία:


  1. Βάλτε τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο, τα τσιλι, τους ξηρούς καρπούς , το ταρμαρικ και το τζιντζερ στο μπλέντερ. Κάντε μια ωραία πάστα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάλτε 4 Κ λάδι και προσθέστε την πάστα, τσιγαρίστε καλά για 5 λεπτά, προσθέστε το βασιλικό και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το γάλα καρύδας, το αλάτι  και αφήστε για 10 λεπτά να δέσει.
  4. Προσθέστε το μαριναρισμένο σε λεμόνι και αλάτι κοτόπουλο και μαγειρέψετε το σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με ρύζι καρύδας και σαλάτα από γιαούρτι και αγγουράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: