Συστατικά:
- 1 κουτί γάλα καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λαϊμ ή λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι Fish sauce
- 5 κομμάτια Galangal
- 2 κομμάτια Φύλλα Kaffir Lime
- 3 κομματάκια lemongrass
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας πάστα τσιλι από κόκκινα τσιλι
- 1 στήθος κοτόπουλο σε μικρή κομματάκια
- 200 γρ . μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ακέφαλες
- 100 γρ μανιτάρια ή του κουτιού αποστραγγισμένα
- Φρέσκος κόλιανδρος για ντεκόρ
Προετοιμασία:
- Πάρτε το γάλα καρύδας, το νερό, το χυμό λαϊμ, τη σάλτσα FISH SAUSE, τα galangal, kaffir lime φύλλα , και lemongrass και τη ζάχαρη, βάλτε τα όλα μαζί να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το galangal, το kaffir και lemongrass.
- Ανακατέψτε μέσα την πάστα τσίλι . Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και σιγοβράστε ακόμα 5 λεπτά , προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε ακόμα 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου