Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Traditional Peanut Satay Sauce


Traditional Peanut Satay Sauce


Υλικά:


·         2 Κ φυτικό έλαιο
·         2  Κ πάστα κόκκινο κάρυ
·         1κ κίτρινο κάρυ σε σκόνη
·         1/2κ  crushed red pepper flakes
·         Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
·         Λίγο κύμινο σε σκόνη
·         3/4 ποτηριού γάλα καρύδας
·         5 Κ ζάχαρη
·          2 Κ σώς ψαριού
·         1 κ νερό
·         1/2 ποτήρι φιστίκια χονδροαλεσμένα καβουρδισμένα
·         3κ καβουρδισμένο σησάμι

Προετοιμασία:

·         Βάλτε λίγο λάδι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κάρυ σε πάστα και αφήστε την να βγάλει τις μυρωδιές σοτάροντας την λίγο.
·         Προσθέστε το κίτρινο κάρυ σε σκόνη, το πιπέρι σε νιφάδες , τον κόλιανδρο και το κύμινο.
·         Προσθέστε ¼ από το γάλα καρύδας και αφήστε να σιγοψηθεί για λίγο.
·         Προσθέστε το υπόλοιπο ½ από το γάλα καρύδας , την ζάχαρη , το σως ψαριού και το νερό. Αφήστε να σιγοψηθεί για λίγο.
·         Προσθέστε τα φιστίκια και το σησάμι, ανακατέψτε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: