Traditional Peanut Satay Sauce
Υλικά:
·
2
Κ φυτικό έλαιο
·
2
Κ πάστα κόκκινο κάρυ
·
1κ κίτρινο κάρυ σε σκόνη
·
1/2κ crushed red pepper flakes
·
Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
·
Λίγο κύμινο σε σκόνη
·
3/4 ποτηριού γάλα καρύδας
·
5 Κ ζάχαρη
·
2 Κ σώς ψαριού
·
1 κ νερό
·
1/2 ποτήρι φιστίκια χονδροαλεσμένα καβουρδισμένα
·
3κ καβουρδισμένο σησάμι
Προετοιμασία:
·
Βάλτε λίγο λάδι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κάρυ σε πάστα
και αφήστε την να βγάλει τις μυρωδιές σοτάροντας την λίγο.
·
Προσθέστε το κίτρινο κάρυ σε σκόνη, το πιπέρι σε νιφάδες , τον κόλιανδρο και το κύμινο.
·
Προσθέστε ¼ από το γάλα καρύδας και αφήστε να σιγοψηθεί για λίγο.
·
Προσθέστε το υπόλοιπο ½ από το γάλα καρύδας , την ζάχαρη , το σως ψαριού και το νερό.
Αφήστε να σιγοψηθεί για λίγο.
·
Προσθέστε τα φιστίκια και το σησάμι, ανακατέψτε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου