Καυτερές γαρίδες σε γάλα καρύδας
Spicy Shrimp in Coconut Milk
Υλικά:
·
1
κιλό γαρίδες καθαρισμένες
·
2
Κ Spicy Thai Chili Sauce
·
1
ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
·
2
ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
·
2
kaffir lime φύλλα
·
1
κ χυμό λεμονιού
·
1 κ ζάχαρη μαύρη
·
2/3 ποτηριού
γάλα καρύδας
·
Λίγο Fish Sauce
·
Ψιλοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
·
Βρασμένο έτοιμο ρύζι Jasmine
Rice
Προετοιμασία:
·
Μαρινάρετε τις γαρίδες στο chili sauce και βάλτε τες στο ψυγείο
για μισή ώρα.
·
Βάλτε το ζωμό να βράσει . προσθέστε τις ντομάτες , τα φύλλα kaffir , το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Χαμηλώστε την
φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήστε να σιγοψηθεί για 8 λεπτά μέχρι το υγρό να εξατμιστεί
στο μισό από ότι ήταν.
·
Βάλτε μέσα το γάλα καρύδας , αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά.
·
Προσθέστε τις γαρίδες και ψήστε τες για 2 λεπτά ακόμα.
·
Προσθέστε λίγο λεμόνι ακόμα αν χρειάζεται. Προσθέστε το σως ψαριού, και αφαιρέστε
τα φύλλα kaffir πριν να σερβίρετε.
·
Πασπαλίστε με πράσινο κρεμμυδάκι και σερβίρετε τες με ρύζι άσπρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου