Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Coconut Chicken Soup





(Tom Kha Gai)

Μια από τις σούπες σήμα κατατεθέν της  Ταϊλάνδης. Αυτό το  πιάτο ενσωματώνει όλες τις συναρπαστικές γεύσεις της ταϊλανδεζικής κουζίνας. Πλούσιο και ικανοποιητικό, είναι μια εύγευστη προσθήκη σε οποιαδήποτε γιορτή.

 

Υλικά:

 

·         1 Κ λάδι από καρύδα ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
·         1/2 κγ κοτόπουλο στήθος κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
·         3 ποτήρια γάλα καρύδας
·         2 ποτήρια νερό
·         1/4 ποτηριού Fish Sauce
·         ¼  ποτηριού χυμό από λαιμ ή λεμόνι
·         2 Κ λιωμένο τζιντζερ, 3 lemongrass
·         3 μανιτάρια, 5 baby corn
·         1/4 κ κόκκινο πιπέρι Καγιέν σε σκόνη
·         2 Κ λεπτοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
·         1 Κ ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κόκκινο τσιλι ψιλοκομμένο διαγώνια

Προετοιμασία:

·         Βάλτε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια εστία.
·         Προσθέστε  το κοτόπουλο να ασπρίσει και προσθέστε το γάλα και το νερό.
·         Αφήστε να κοχλάσει και χαμηλώστε την θερμοκρασία.
·         Προσθέστε το σώς ψαριών, το χυμό λεμόνι, το τζιντζερ , lemongrass και το πιπέρι.  
·         Προσθέστε τα μανιτάρια και τις μικρές σιταροπούλες. 
·         Αφήστε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά και γαρνίρετε με τον κόλιανδρο, το τσιλι και το κρεμμυδάκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: