Ταϊλανδεζικό σώς φιστικιών
Ένας ασυνήθιστα πλούσιο και κρεμώδες σώς με πικάντικους τόνους από τσιλι .
Υλικά:
·
1
κουτί γάλα καρύδας
·
2
- 3 Κ Red Curry Paste
·
1/3 ποτηριού ζωμό κοτόπουλο
·
2 1/2 Κ Fish Sauce
·
3/4 ποτήρι κρεμώδες
βουτύρου φιστικιών, creamy peanut butter
·
3
Κ ζάχαρη
·
1/4
κ αλάτι
·
4
to 6 φύλλα kaffir
lime
·
1/4 κ cornstarch (
νησιαστε), διαλυμένο σε λίγο νερό
·
1/2 ποτήρι φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο ψιλοκομμένο
·
1 φρέσκο κόκκινο τσιλι για ντεκόρ
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας με το κόκκινο κάρυ σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Χαμηλώστε την φωτιά όταν κοχλάσει.Προσθέστε μεσα το ζωμό από κοτόπουλο, το fish sauce, τα φιστίκια, τη ζάχαρη , το αλάτι και τα φύλλα kaffir lime καθώς και το διαλυμένο νησιαστε. Μόλις κοχλάσει χαμηλώστε τη φωτιά και πάλι και μόλις αρχίσει να πήζει αφαιρέστε από την εστία.
Προσθέστε το βασιλικό και τα τσιλι και σερβίρετε με οποιοδήποτε κρεατικο σχάρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου