Συστατικά:
·
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
·
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·
2 κομμάτια φρέσκο lemongrass( το κόβουμε στη μέση
και το κτυπάμε να μαλακώσει
·
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
·
2 Κ πάστα τσιλι με τζίνζερ
·
2 φύλλα kaffir, που τα σπάζουμε στη μέση
·
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια
·
1 κουτί Ταϊλανδεζικό
γάλα καρύδας
·
2 Κ Ταϊλανδέζικη
σάλτσα ψαριών Fish sauce
·
1 κ ζάχαρη
·
Λίγο άσπρο πιπέρι
·
2 μικρά κόκκινα chiles, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
·
Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Προετοιμασία:
·
Βάζουμε το σκόρδο , το
κρεμμύδι και το lemongrass σε έναν μπλέντερ
·
Βάλτε το ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε το μίγμα σκόρδου, την πάστα τσιλι , τα φύλλα kaffir ανακατώστε καλά.
·
Προσθέστε την κολοκύθα και βάλτε την να σιγοβράσει 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
·
Προσθέστε το γάλα καρύδας και συνεχίστε να σιγοβράζετε.
Προσθέστε τη σάλτσα ψαριών, τη ζάχαρη και το άσπρο πιπέρι και σιγοβράστε 5
λεπτά. Αφαιρέστε οποιαδήποτε μεγάλα κομμάτια lemongrass και φύλλα kaffir.
·
Πολτοποιήστε τη
σούπα στον επεξεργαστή ή το μπλέντερ τροφίμων.
·
Σερβίρετε ζεστό η κρύο διακοσμημένο με τα κόκκινα chiles και τον κόλιανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου