Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ταϊλανδεζική Κολοκυθόσουπα από γάλα καρύδας και τσιλι



Συστατικά:


·         2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 
·         2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
·         2 κομμάτια φρέσκο lemongrass( το κόβουμε στη μέση και το κτυπάμε να μαλακώσει 
·         2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο 
·         2 Κ πάστα τσιλι με τζίνζερ
·         2 φύλλα kaffir, που τα σπάζουμε στη μέση  
·         1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια 
·         1 κουτί  Ταϊλανδεζικό γάλα καρύδας
·         2 Κ  Ταϊλανδέζικη σάλτσα ψαριών  Fish sauce
·         1 κ ζάχαρη   
·         Λίγο άσπρο πιπέρι 
·         2 μικρά κόκκινα chiles, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 
·         Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 

Προετοιμασία: 


·         Βάζουμε το σκόρδο ,  το κρεμμύδι και το lemongrass σε έναν μπλέντερ
·         Βάλτε το ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μίγμα σκόρδου, την πάστα τσιλι , τα φύλλα  kaffir   ανακατώστε καλά.
·         Προσθέστε την κολοκύθα και βάλτε την να  σιγοβράσει 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. 
·         Προσθέστε  το γάλα καρύδας και συνεχίστε να σιγοβράζετε. Προσθέστε τη σάλτσα ψαριών, τη ζάχαρη και το άσπρο πιπέρι και σιγοβράστε 5 λεπτά. Αφαιρέστε οποιαδήποτε μεγάλα κομμάτια lemongrass και φύλλα kaffir.   
·         Πολτοποιήστε  τη σούπα στον επεξεργαστή ή το μπλέντερ τροφίμων.
·         Σερβίρετε ζεστό η κρύο  διακοσμημένο  με τα κόκκινα chiles και τον κόλιανδρο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: