Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Chu Chee Shrimp



Chu Chee Shrimp

(Khung Chu Chee)

 

Υλικά:

 

·         2 Κ φυτικό λάδι
·         2  Κ Roasted Red Chili Paste
·         ¾ ποτηριού γάλα καρύδας
·         12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες ( πεταλούδες)
·         2 Κ ζάχαρη( από ζαχαροκάλαμο)
·         1 1/2 Κ  Fish Sauce
·         4 κ νερό
·         1 φύλλο kaffir lime leaf
·         2 κ τσιλι ψιλοκομμένο

Προετοιμασία׃

·         Βάλτε  στο τηγάνι λάδι να βράσει σε μέτρια φωτια. Προσθέστε την πάστα τσιλι, τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα απλά να μαλακώσει και προσθέστε το ¼ από το γάλα καρύδας, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κοχλάσει σε ψηλή φωτιά.
·         Βάλτε μέσα τις γαρίδες και αφήστε τες  μέχρι να γίνουν ροζ. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας ,τα φύλλα kaffir, την ζάχαρη , το σως ψαριού και το νερό.
·         Μόλις κοχλάσει ξανά πασπαλίστε με το τσιλι και σερβίρετε  πάνω σε σαλάτα από μαρούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: