Chu Chee Shrimp
(Khung Chu Chee)
Υλικά:
·
2
Κ φυτικό λάδι
·
2
Κ Roasted Red Chili Paste
·
¾ ποτηριού γάλα καρύδας
·
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες ( πεταλούδες)
·
2 Κ ζάχαρη( από ζαχαροκάλαμο)
·
1 1/2 Κ Fish Sauce
·
4
κ νερό
·
1
φύλλο kaffir lime leaf
·
2
κ τσιλι ψιλοκομμένο
Προετοιμασία׃
·
Βάλτε στο τηγάνι λάδι να βράσει σε μέτρια
φωτια. Προσθέστε την πάστα τσιλι, τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα απλά να μαλακώσει
και προσθέστε το ¼ από το γάλα καρύδας, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κοχλάσει
σε ψηλή φωτιά.
·
Βάλτε μέσα τις γαρίδες και αφήστε τες μέχρι
να γίνουν ροζ. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας ,τα φύλλα kaffir, την ζάχαρη , το σως ψαριού και το νερό.
·
Μόλις κοχλάσει ξανά πασπαλίστε με το τσιλι και σερβίρετε πάνω σε σαλάτα από μαρούλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου