Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

VEGAN CHICKPEA TIKKA MASALA

Αυτή η νόστιμη συνταγή ( Vegan) Chickpea Tikka Masala είναι ότι καλύτερο όταν λαχταράτε Ινδικό φαγητό. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι και γαρνίρετε με άφθονο φρέσκο κόλιαντρο!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
3 φλιτζάνια  κουνουπίδι (περίπου μισό κεφάλι)
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 κ garam masala
1/4 κ αλάτι

ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
2 κ λάδι καρύδας
1 μεσαίο  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο φρέσκο (μερικά φύλλα για γαρνιτούρα)
4 κ garam masala
1k cumin seeds
1/2 κ αλάτι
1 κουτί  ντομάτες ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
1 κομμάτι  τζίντζερ, τριμμένο
1 κ κόκκινο ξύδι
1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια
2 Κ γάλα καρύδας




ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο , αλείψτε το κουνουπίδι  με 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κ garam massala. Βαλτε τα σε ένα πυρεξ και ψήστε τα για 30 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά στο μισο χρόνο μαγειρέματος.

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λιώστε δύο κουταλιές λάδι καρύδας στο τηγάνι. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέστε cumin seeds , προσθέστε το σκόρδο τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά για να μαλακώσουν. Προσθέστε τις φρέσκες ντομάτες και το κόλιαντρο και μια πρέζα αλάτι.

Προσθέστε το garam masala στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό .
Προσθέστε  τις κονσέρβες ντομάτας και ένα ποτήρι νερό και 1 κ ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κοχλάσει, στη συνέχεια βάλτε το σε χαμηλή φωτιά, το τζίντζερ και το ξίδι . Σιγοβράστε για 10 λεπτά .
Μεταφέρετε το ΜΙΣΟ μείγμα σάλτσας σε μπλέντερ και μετα ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα. ( H χρησιμοποιήστε το μπλέντερ χεριού.)

Προσθέστε τα ρεβίθια και το ψητό κουνουπίδι. Γευτείτε και προσθέστε αλάτι όπως απαιτείται. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Γαρνίρετε με τον κόλιαντρο και σερβίρετε πάνω από  μαγειρεμένο ρύζι basmati.

Δεν υπάρχουν σχόλια: