INDIAN RED LENTIL DAL
Είναι εκπληκτικό πως μερικά
αρωματικά συστατικά και μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα μπορεί να κάνει τις ταπεινές
φακές ένα φανταστικό πιάτο! Σερβίρετε το με ψωμί Naan και ρύζι basmati για το τέλειο
ινδικό γεύμα.
Vegetarian food
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές, πλυμένο
- 1 Κ ελαιόλαδο
- 1/2 κ cumin seeds, dry curry
leaves
- κανέλα σωστή
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή 1 κ σε πάστα
- 1 κουταλιά τζίντζερ
σε παστα
- 1/2 κ κουρκούμα, turmeric
- 1/2 κ cardamon powder
- 1/2 κ πάπρικα
- 3/4 κ αλάτι
- 1 μέτρια ντομάτα, σε κύβους
- 1κ ζάχαρη
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Ψιλοκομμένα φύλλα κολιαντρο για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε τις φακές
σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με 3 φλιτζάνια νερού σε θερμοκρασία
δωματίου. Σε μέτρια
φωτιά και αφήστε τις φακές να μαγειρεύουν για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τους σπόρους κίμινο και την κανέλα, αφήστε τα για 90
δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσινο πιπέρι τσίλι, το σκόρδο
και το τζίντζερ, σιγοψήστε για 5 λεπτά,
έως ότου τα κρεμμύδια μαραθούν.
Προσθέστε το turmeric,
το κάρδαμο, την πάπρικα, το αλάτι και την ντομάτα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε έως
ότου η ντομάτα αρχίσει να λιώνει, περίπου 2 με 3 λεπτά, προσθέστε την ζάχαρη . Αφαιρέστε
την κανέλα.
Μόλις μαγειρευτούν οι φακές, στραγγίστε τις και προσθέστε το
μίγμα καρυκευμάτων κρεμμυδιού στην φακή. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και
ανακατέψτε καλά.
Γαρνίρετε με κολιαντρο . σερβίρετε με ρύζι basmati και ψωμι
naan.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου