Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Βοδινό κάρυ με πατατες και φιστίκια ( ΘΑΙΛΑΝΔΗ )



Thai beef curry with potatoes and peanuts
Βοδινό κάρυ με πατατες και φιστίκια
( ΘΑΙΛΑΝΔΗ )


ΥΛΙΚΑ׃

  • ·         1 κγ βοδινό λαιμό, κομμένο σε κομματια 5 εκ.
  • ·         2 κουτιά γάλα καρύδας
  • ·         2 Κ σησαμέλαιο
  • ·         2 Κ πάστα κάρυ( πράσινη ή κόκκινη)
  • ·         2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
  • ·         1 κρεμμύδι χονδροκομμένες φέτες
  • ·         ½ ποτήρι νερό αναμειγμένο με 1 Κ σως ροδιού
  • ·         2 Κ σως ψαριού
  • ·         2 Κ μαύρη ζάχαρη
  • ·         1 Κ κανέλλα σε σκόνη
  • ·         1 Κ κάρδαμο σπόρους
  • ·         3 φύλλα δάφνης
  • ·         ¼  ποτηριού φιστίκια καβουρδισμένα


Προετοιμασία׃

Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βοδινό και το γάλα καρύδας να σιγοβράζει ξεσκέπαστο για μια ώρα.

Σε μια άλλη εστία ζεσταίνουμε το λάδι , προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα του βοδινού , τις πατατες , το κρεμμύδι και το σως ροδιού διαλυμένο σε νερό..

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιστίκια. Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά και βάζουμε τα φιστίκια τα τελευταία 2 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: