Thai beef curry with potatoes and peanuts
Βοδινό κάρυ με
πατατες και φιστίκια
( ΘΑΙΛΑΝΔΗ )
ΥΛΙΚΑ׃
- · 1 κγ βοδινό λαιμό, κομμένο σε κομματια 5 εκ.
- · 2 κουτιά γάλα καρύδας
- · 2 Κ σησαμέλαιο
- · 2 Κ πάστα κάρυ( πράσινη ή κόκκινη)
- · 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
- · 1 κρεμμύδι χονδροκομμένες φέτες
- · ½ ποτήρι νερό αναμειγμένο με 1 Κ σως ροδιού
- · 2 Κ σως ψαριού
- · 2 Κ μαύρη ζάχαρη
- · 1 Κ κανέλλα σε σκόνη
- · 1 Κ κάρδαμο σπόρους
- · 3 φύλλα δάφνης
- · ¼ ποτηριού φιστίκια καβουρδισμένα
Προετοιμασία׃
Βάζουμε σε αντικολλητική
κατσαρόλα το βοδινό και το γάλα καρύδας να σιγοβράζει ξεσκέπαστο για μια ώρα.
Σε μια άλλη εστία
ζεσταίνουμε το λάδι , προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε
το μείγμα του βοδινού , τις πατατες , το κρεμμύδι και το σως ροδιού διαλυμένο
σε νερό..
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από τα φιστίκια. Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά και βάζουμε τα φιστίκια
τα τελευταία 2 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου