GAI PAD GAPOW –
CHICKEN BASIL – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
( ΘΑΙΛΑΝΔΗ)
ΥΛΙΚΑ׃
·
4 μπούτια κοτόπουλο ή 500γρ γαλοπούλα, κειμά
·
4 σκ. σκόρδο
·
3 Κ fish sauce
·
2-3 καυτές πιπερίτσες κόκκινες
·
2 πακέτα holy basil ή baby basil ( φρέσκα φύλλα βασιλικό
)( ALFAMEGA)
·
2 Κ ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα׃
·
Αγγουράκι κομμένο σε φέτες
·
Καυτές πιπεριές
·
Fish sauce
·
Lime κομμένο σε τέταρτα
·
Ρύζι Jasmin βρασμένο έτοιμο
Προετοιμασία׃
Βάλτε στο μπλέντερ το σκόρδο και το τσιλι.
Σοτάρουμε το σκόρδο και τα τσιλι στο λάδι σε πολύ ψηλή εστία.
Μόλις αρχίσει ο σκόρδος να σκουραίνει βάζουμε μέσα το κειμα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.
Προσθέτουμε το σως ψαριού και αμέσως μετά τα φύλλα βασιλικού.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν όλα τα υλικά.
Για να σερβίρουμε βάζουμε στο πιάτο το ρύζι, πάνω βάζουμε
το κοτόπουλο μας και δίπλα το αγγουράκια , το λαιμ και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο.
Φτιάχνουμε ένα σως αναμιγνύοντας το fish sauce με τα τσιλι σε φέτες και το προσφέρουμε μαζί
με το πιάτο μας.
Πολλές φορές σερβίρετε με ενα αυγό τηγανητό πάνω απο το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου