Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

GANG TAY PO – Γλυκόξινο κάρυ από χοιρινό και baby spinach

GANG TAY PO – Γλυκόξινο κάρυ από χοιρινό και baby spinach
 ( ΘΑΙΛΑΝΔΗ )



ΥΛΙΚΑ׃
·         250γρ σπανάκι ( Chinese water spinach) ή (baby spinach )
·         1 ποτήρι γάλα καρύδας
·         4 Κ fish sauce
·         3-4 kaffir lime leaves
·         ½ λαιμ ή λεμόνι
·         1 ποτήρι χοιρινό μπέικον  κομμένο σε κύβους
·         2 Κ ζάχαρη
·         3 ποτήρια νερό
·         1 Κ  Red Curry Paste

Προετοιμασία׃

Επειδή στην Ευρώπη δύσκολα βρίσκουμε αυτό το σπανάκι θα το αντικαταστήσουμε με το δικό μας μικρό σπανάκι  (baby spinach) που βρίσκουμε σε συσκευασίες  και φυλαγετε στο ψυγείο.

Τα κόβουμε στα δυο το κάθε φύλλο.

Σε ένα αντικολλητικό βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μισό απ το γάλα καρύδας και την πάστα κάρυ.

Ανακατεύουμε καλά συνεχώς για να μην κολλήσει στο πάτο.
Μετά από 5 λεπτά θα δείτε το λάδι βγαίνει στην επιφάνεια.  Υπομονή ακόμα λίγα λεπτά , συνεχίστε το ανακάτεμα.

Γρήγορα προσθέστε το χοιρινό και το σπανάκι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά με την σάλτσα

Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, το νερό και αφήστε να σιγοβράζει. Προσθέστε την ζάχαρη και το σως ψαριού. Προσθέστε το χυμό από το λαιμ  τα φύλλα και και αφήστε να σιγοβράσει.

Δοκιμάστε την σάλτα από το φαγητό σας και αν θέλει αλάτι προσθέστε fish sauce.
Αφήστε για ακόμα μισή ώρα και κλείστε την εστία και το καπάκι και αφήστε να κρυώσει και να σταθεί καλύτερα μια νύχτα. Η γεύση θα γίνει πολύ καλύτερη αν  το ξαναβράσετε  το επόμενο μεσημέρι και το σερβίρετε ζεστό με ρύζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: