Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

TOM KHA GAI ( ΘΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ)

TOM KHA GAI ( ΘΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ) .2.







ΥΛΙΚΑ׃
·         1 στήθος κοτόπουλο
·         Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
·         ¼ ποτηριού γάλα καρύδας
·         1 Κ σως ψαριού ( fish sauce)
·         2 φύλλα kaffir lime leaves
·         Χυμό από λάιμ
·         2-3 καυτές πιπερίτσες κόκκινες
·         1 1/2 ποτήρια νερό
·         1 κομμάτι galangal ή ginger


Προετοιμασία׃

Κόψτε  σε φέτες  το τζιντζερ άλλα όχι πολύ λεπτές για να μπορέσετε να τις βγάλετε πριν σερβίρετε την σούπα.

Βάλτε το τζιντζερ το γάλα καρύδας και το νερό σε μια κατσαρολίτσα. Αφήστε να πάρει βράστη ,σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει και χαμηλώστε αμέσως την φωτιά. Να θυμάστε να το ανακατεύετε συνεχώς για να μην κόψει το γάλα.

Προσθέστε το κοτόπουλο που έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια ( κύβους) και έπειτα προσθέστε και το σως ψαριού και τα φύλλα kaffir lime.

Αφήστε και πάλι να κοχλάσει και σβήστε την εστία τελείως.

Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, κόψτε διαγώνια τα πιπεράκια τσιλι και αφήστε τα για λίγο στην άκρη.

Αν την θέλετε πιο καυτή τη σούπα , πάρτε ένα κόκκινο πιπεράκι κτυπήστε το και καθαρίστε το από μέσα , έπειτα προσθέστε το όπως είναι σωστό μέσα στη σούπα.

Σφίξτε το λάιμ να βγει όλος ο χυμός  και προσθέστε το στη σούπα. Δοκιμάστε αν θέλει αλάτι βάλτε ακόμα λίγο fish sauce.

Σερβίρετε την σούπα ζεστή , μοιράζοντας την σε μπολάκια, πασπαλίζοντας την με τα τσιλι και τον κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: