MU PING – ΧΟΙΡΙΝΟ
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΝΑΚ
( ΘΑΙΛΑΝΔΗ )
ΥΛΙΚΑ ׃
·
σμίλες ξύλινες
·
1 Κ γάλα καρύδας
·
1 Κ fish sauce
·
3 σκελίδες σκόρδο
·
500 γρ από ψαρονέφρι χοιρινό
·
1 κ αλάτι
·
2 κ ζάχαρη
Προετοιμασία׃
Βάζουμε τις σμίλες
στο νερό να μουλιάσουν 30 λεπτά.
( όση ώρα θα μαρινάρετε
το κρέας)
Κόβουμε το κρέας
σε λεπτές φέτες οσο μάκρος τις σμίλες.
Λιώνουμε το σκόρδο
και προσθέτουμε στο κομμένο κρέας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μετά από 30 λεπτά
με μια ώρα που θα έχει μαριναριστεί το κρέας το περνούμε στις σμίλες. Ένα κομμάτι
στην κάθε σμίλα κυματιστά.
Ψυνουμε στα κάρβουνα
ή στο φούρνο μέχρι να ψηθεί τελείως.
Σερβίρουμε με ειδική
σάλτσα για τα σουβλάκια.
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΘΑΙΛΑΝΔΗΣ
ΥΛΙΚΑ׃
·
3 Κ μαύρη ζάχαρη
·
2 Κ κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
·
1 Κ fish sauce
·
1 κ λιωμένο τσιλι
·
1 κ tamarind paste ή σως ροδιού( pomegranate sauce)
·
4 κ νερό
Προετοιμασία ׃
Βάζουμε το νερό
να ζεσταθεί, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, και τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ γυάλινο και το βράζουμε για 2 λεπτά στο microwave .
Ανακατεύουμε καλά
για να σιγουρευτούμε ότι όλα τα υλικά διαλύθηκαν καλά μέσα και το αφήνουμε να κρυώσει
και θα πήξει καθώς κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου