Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

STUFED PEPERS ΙΝΔΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

STUFED PEPERS
ΙΝΔΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ




Υλικά:

10 μικρές μακρουλές πιπεριές Φλωρίνης ( σκισμένες  στην μέση, χωρίς σπόρους )

Για την γέμιση:
3 Κ καλαμποκελαιο
1 κ κόκκους μουστάρδας μαύρους
1 κ αρτυσιά σωστή
100 γρ ψιλοκομμένο πολύ καλά κόκκινο κρεμμύδι
¼ κ ταρμαρικ
Αλάτι
1 Κ garlic- ginger paste
150γρ κειμα βοδινό
1 κ garam masala
2 πράσινα τσιλι ψιλοκομμένα
200γρ πατάτες βρασμένες και αλεσμένες με το πιρούνι
2 Κ  καβουρδισμένα πινολια
2 αυγά βρασμένα σφικτά και ψιλοκομμένα
2 Κ ψιλοκομμένο κολιανδρο
Χυμό από ένα λεμόνι μικρό

Για τον χυλό:
100γρ. αλεύρι από ρεβίθια gram flour
200μλ νερό
½ κ ταρμαρικ
2 κ dry mango powder
1 κ carom seeds ( ajwain)
½ κ κόκκινο καυτό πιπέρι
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία:


Σε καυτό τηγάνι με το Λάδι, βάλτε τους κόκκους μουστάρδας και την αρτυσιά. Μόλις τσακρισει προσθέστε τα κρεμμύδια και το ταρματικ.
Μόλις μαλακώσουν προσθέστε το ginger-garlic paste μετά από 2 λεπτά προσθέστε τα τσιλι και μετά αμέσως τον κειμα.
Αφήστε 3 λεπτά να σοταριστουν και προσθέστε την πατάτα. Και μετά από 2 λεπτά τα αυγά με λίγο Αλάτι.
Σιγοψήστε 30 δευτερόλεπτα και αφαιρεστε από την φωτιά, προσθέστε τον κολιανδρο το λεμόνι τα πινολια και Αλάτι αν θέλει. Αφήστε να κρυώνει. Μόλις κρυώνουν γεμίστε τα πιπέρια




Εντωμεταξύ ανακατεψτε όλα τα υλικά του χυλού και Αφήστε στην άκρη.
Βάλτε το Λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο wok. Βουτηξτε τα πιπέρια πρώτα στον χυλό και μετά τηγανίστε σε πολύ Λάδι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβιρονται με chutney από κολιανδρο και καυτή σάλτσα ντομάτας.


HOT SPICY TOMATOES SAUCE

Υλικά:

1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 ½ εκ. τζιντζερ τριμμένο
3 πράσινα κάρδαμο
5 γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
2 Κ καυτό τσιλι σκόνη
fenugreek φύλλα
2 Κ βούτυρο παγωμένο
100 μλ φρέσκα κρέμα
1 κ Αλάτι
½ κ garam masala
Ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Προετοιμασία:


Βάλτε τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλια. Αφήστε τα να μαλακώσουν, προσθέστε τον σκόρδο , το τζιντζερ , κάρδαμο το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
Αφήστε να χοχλάσουν, μετά χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρεψτε τα σε σιγανή φωτιά.
Με το μπλέντερ του χεριού διαλύστε τα καλα και βάλτε τα ξανά σε άλλη κατσαρόλα.
Προσθέστε το τσιλι , το fenugreek και Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Προσθέστε το βούτυρο μετά Μόλις λιώσει , την κρέμα και Αφήστε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε Αλάτι , το garam masala και λίγο Ζάχαρη. ( είναι απαραίτητη για οποία ποτέ σάλτσα ντομάτας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: