Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ BARAZEK


Barazek Coukies

Υλικά
  • 2 ποτήρια σησάμι
  • 1/3 ποτηριού μέλι
  • 2 αυγά
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 1 3/4 ποτηριού αλεύρι
  •  2 ποτήρια σιμιγδάλι φίνο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 Κ ζεστό γάλα
  • 1/2 ποτηριού χαλεπιανά αλεσμένα
  • 1 κ βούτυρο ζαχαροπλαστικής
  • baking powder
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε τον φούρνο να βράσει, αναμειγνύουμε το σησάμι με το μέλι.
  2. Αναμειγνύουμε με το μίξερ τα αυγά το βούτυρο την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  3. Ανακατεύουμε  το baking powder  με το αλεύρι το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά που χτυπήσαμε και συνεχίζουμε να κτυπάμε προσθέτοντας το γάλα  μέχρι να γίνει ζυμάρι.
  4. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια σαν καρύδια. Βουτάμε το μπαλάκι στα χαλεπιανά και μετά τα κάνουμε φλάτ με τα χέρια σαν πιττούλα βάζοντας από πάνω από 1 κουταλάκι σησάμι με μέλι που φτιάξαμε .
  5. Βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 175C μέχρι να πάρουνε όλα ένα χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: