Barazek Coukies
Υλικά
- 2 ποτήρια σησάμι
- 1/3 ποτηριού μέλι
- 2 αυγά
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- 1 3/4 ποτηριού αλεύρι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι φίνο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 Κ ζεστό γάλα
- 1/2 ποτηριού χαλεπιανά αλεσμένα
- 1 κ βούτυρο ζαχαροπλαστικής
- 1κ baking powder
Παρασκευή:
- Βάζουμε τον φούρνο να βράσει, αναμειγνύουμε το σησάμι με το μέλι.
- Αναμειγνύουμε με το μίξερ τα αυγά το βούτυρο την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά που χτυπήσαμε και συνεχίζουμε να κτυπάμε προσθέτοντας το γάλα μέχρι να γίνει ζυμάρι.
- Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια σαν καρύδια. Βουτάμε το μπαλάκι στα χαλεπιανά και μετά τα κάνουμε φλάτ με τα χέρια σαν πιττούλα βάζοντας από πάνω από 1 κουταλάκι σησάμι με μέλι που φτιάξαμε .
- Βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 175C μέχρι να πάρουνε όλα ένα χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου