Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΧΟΥΜΟΥΣ



HUMMUS BI TAHINA- (CHICKPEA AND SESAME DIP)- ΧΟΥΜΟΥΣ

Ίσως το πιο γνωστό ορεκτικό στην αραβική κουζίνα είναι το χούμους, κατασκευασμένο από ξερά ρεβίθια και αλεσμένο σησάμι, γνωστό και ως ταχίνι.

ΥΛΙΚΑ:

·                     250 γρ.   ρεβιθιά, τα έχουμε στο νερό από το βραδύ
·                     Χυμός από 2 λεμόνια
·                     3 Κ  ταχίνι (Sesame Seeds)
·                     2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
·                     Αλάτι πιπέρι

 Διακόσμηση:
·                    1 Κ ελαιόλαδο
·                    1 κ πάπρικα
·                    Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

            Βάζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βράζετε με λιγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε το νερό στο οποίο έβραζαν. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λεμονί, την ταχίνι, τον σκόρδο και το αλατοπίπερο, προσθέτουμε και λίγο από το νερό των ρεβιθιών που φυλάξαμε.
Το διακοσμούμε  με ελαιόλαδο , πάπρικα και μαϊντανό ή φύλλα κόλιαντρου. Σερβίρετε με ζεστή πίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: