PISTACHIO AND NUTS MAFRUKA WITH CREAM
Για τη ζύμη ξηρων καρπων mafruka:
5 ποτήρια καβουρδισμενα χαλεπιανα, φουντουκια, καρυδια , αμυγδαλα , ή 750 γρ. αλεσμένα
½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
¼ ποτηρια νερο
¼ ποτήρι ροδόνερο αγνο
Για την κρέμα της γέμισης:
2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 ποτήρια νερό , 1 λίτρο
1 ποτήρι corn flour
1 κ μαστίχα, άρωμα πορτοκαλί, στίκ κανέλλας, στίκ βανίλιας γνήσιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε σε ένα βαθουλό μπολ τα χαλεπιανα την ζάχαρη άχνη, το ανθόνερο και το ροδόνερο και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε λίγο ζάχαρη άχνη στον πάτο του σινιού 35 χ25εκ.. Βάλτε το μισό από το μείγμα χαλεπιανών πιέζοντας τα καλά στον πάτο.
Ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το διαλυμένο κορνφλάουρ και τα αρωματικα , σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και περιχύστε πάτο από το μείγμα χαλεπιανών στο σινί. Αφήστε το να κρυώσει.
Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα ανάμεσα σε δυο βουτηροκολλα και μετά ανοίξτε το σαν φύλο πίτας προσεκτικά. Βγάλτε το πάνω μέρος της κόλλας και τοποθετήστε το πάνω από την κρέμα. Βοηθήστε να κολλήσει με τα χέρι και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
Κόψτε σε μικρά τετραγωνάκια και σερβίρετε με Σαντιγύ.
Για τη ζύμη ξηρων καρπων mafruka:
5 ποτήρια καβουρδισμενα χαλεπιανα, φουντουκια, καρυδια , αμυγδαλα , ή 750 γρ. αλεσμένα
½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
¼ ποτηρια νερο
¼ ποτήρι ροδόνερο αγνο
Για την κρέμα της γέμισης:
2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 ποτήρια νερό , 1 λίτρο
1 ποτήρι corn flour
1 κ μαστίχα, άρωμα πορτοκαλί, στίκ κανέλλας, στίκ βανίλιας γνήσιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε σε ένα βαθουλό μπολ τα χαλεπιανα την ζάχαρη άχνη, το ανθόνερο και το ροδόνερο και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε λίγο ζάχαρη άχνη στον πάτο του σινιού 35 χ25εκ.. Βάλτε το μισό από το μείγμα χαλεπιανών πιέζοντας τα καλά στον πάτο.
Ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το διαλυμένο κορνφλάουρ και τα αρωματικα , σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και περιχύστε πάτο από το μείγμα χαλεπιανών στο σινί. Αφήστε το να κρυώσει.
Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα ανάμεσα σε δυο βουτηροκολλα και μετά ανοίξτε το σαν φύλο πίτας προσεκτικά. Βγάλτε το πάνω μέρος της κόλλας και τοποθετήστε το πάνω από την κρέμα. Βοηθήστε να κολλήσει με τα χέρι και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
Κόψτε σε μικρά τετραγωνάκια και σερβίρετε με Σαντιγύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου