ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΡΥ )
ΜΕ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ
ΥΛΙΚΑ:
·
1
κιλό φτερούγες, κομμένες στα 2
·
1
κ από Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κολιαντρο ξερό αλεσμένο, ταρμαρικ
·
1 ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
·
4
-5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα φέτες μισοφέγγαρου
·
Κάρδαμο
σωστό , πιπέρι σε κόκκου
·
5-6
σκελίδες σκόρδο σωστό
Για το ρύζι πιλάφι
·
2
ποτήρια Ρύζι μπασμάτι
·
2
ποτηράκια του καφέ Μακαρόνια φιδέ
·
5
ποτήρια Ζωμός κοτόπουλο
·
Σιταροπούλα
μια κονσέρβα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε
το ελαιόλαδο σε ένα μπολ μαζί με όλα τα μπαχαρικά
προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις φτερούγες όλα μαζί, τα ανακατεύουμε καλά και
τα αφήνουμε 20 λεπτα. Αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα το καρδαμο και το σκορδο με μια κουταλια λαδι , μόλις πάρουν λίγο χρώμα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ολα μαζί οπως τα μαρινάραμε και τα μαγειρεύουμε
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε
αν χρειαστεί λίγο ζωμό που προετοιμάσαμε
για το ρύζι.
Για
το ρύζι βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι στο λάδι να κάψει προσθέτουμε τον φιδέ
να αλλάξει χρώμα και μετά το ρύζι, συνεχίζουμε προσθέτοντας σίγα σίγα τον ζωμό
και στο τέλος την σιταροπούλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού το ρύζι και από πάνω τις φτερούγες.
1 σχόλιο:
Δημοσίευση σχολίου