ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. ζάχαρη
• 4 Κ ροδόνερο
• 3 κρόκους αυγών
• 200 γρ. βούτυρο μαλακό
• 120 μλ. ηλιέλαιο
• 1½ κ. σκόνη κάρδαμου
• 500 γρ. αλέυρι
• 1 κ. παπαρουνόσπορο και 1 ποτήρι χαλεπιανα
ΚΟΡΝΕ, ΧΑΡΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε 80 ml νερό και ζάχαρη και
τη βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το ροδόνερο και αφήνετε
το σιρόπι να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ
τους κρόκους, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το κάρδαμο και το ριζάλευρο. Ρίχνετε
σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και φτιάχνετε ροζέτες. Τα τοποθετείτε σε ταψί που
έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου, τα πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και φιστικιά και τα ψήνετε για 12΄ περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου