Wonton Soup ( swallowing clouds )
Υλικά:
50-100 thin rappers
Γέμιση:
½ κιλό καθαρισμένες
γαριδούλες
½ κιλό κεϊμα
διπλοπερασμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια
πολύ ψιλοκομμένα
2 Κ σόγια σώς
2 Κ ξύδι ρυζιού
½ κ αλάτι
½ πιπέρι άσπρο και λίγο μαύρο
2εκ. τριμμένο τζίντζερ
2 κ κορν φλαουερ
1 κ ζάχαρη
2 κ σησαμέλαιο
Προετοιμασία:
Τα 1/3 από τις γαρίδες να
αλεστούν και τα υπόλοιπα να ψιλοκοπούν.
Όλα τα υλικά τα αναμιχθούν
καλά εκτός από το σησαμέλαιο που θα μπει στο τέλος και να ανακατωθεί μέχρι να εξαφανιστεί
στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι τετράγωνο
από τα φύλλα και βάζουμε λίγο στο κέντρο , βρέχοντας λίγο τις άκρες με νερό. Κλείνουμε
κάνοντας ένα τρίγωνο, μετά οι δυο άκρες τα ενωθούν μεταξύ τους και είναι
έτοιμο.
**********
Για την σούπα:
3 ποτήρια ζωμό κότας( καλής ποιότητας)
3 λεπτά κομματάκια
τζιντζερ
6 φύλλα σπανάκι
Λίγο μαύρο πιπέρι
1 κ ζάχαρη
Αλάτι
* * * *
½ πράσινα κρεμμυδάκια( ψιλοκομμένα
διαγώνια) για ντεκορ
Σησαμέλαιο για ντεκορ
Έχοντας 2 κατσαρόλες στην φωτιά , στην μια βάζουμε το ζωμό με όλα τα υλικά εκτός
του σπανακιού και στην άλλη νερό με Αλάτι.
Έχουμε μπροστά μας τα μπολ στα οποία θα σερβίρουμε βάζουμε στον πάτο τα φύλλα
από το σπανάκι.
Έχοντας την σούπα σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράζει, βράστε για 2 λεπτά τα
ραβιολια στο καυτό νερό . μόλις βγουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα , βγάλτε τα
και βάλτε τα στο πιάτο.
Περιχυστε με την σούπα και πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκια και με λίγο
σησαμέλαιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου