Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

LAMB SHAMMI KEBABS



LAMB SHAMMI KEBABS

Υλικά :

1 κγ κιμά αρνίσιο
¼ ποτήρι ρεβιθιά( πλυμενα και μουλιασμένα για 1 ώρα)
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 εκ.Τζιντζερ κομμένο λεπτές φέτες
1  ποτήρι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι κολιανδρο ψιλοκομμένο
Χυμός από ½ λεμόνι
1 αυγό χτυπημένο
Ghee
1 Κ canola oil
Αλάτι

Μπαχαρικά για τους κεφτέδες ( πάστα)
2 κάρδαμο ( μόνο τους σπόρους)
1 στικ κανέλλας
3 γαρύφαλλα
1 κ  κόκκινο τσιλι
1 κ Garam masala
5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
½ κ κολιαντρο σκόνη
½ κ αρτυσιά

Για το σερβίρισμα
Κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Αγγουράκι, ντομάτα σε κυβάκια
Σουμάκι
Αλάτι χυμό λεμόνι
Φέτες λεμονιού

Προετοιμασία:

Πάρτε ένα τηγανάκι και βράστε το λάδι canola.    Προσθέστε το λάδι στα ρεβιθιά και  βράστε τα μαζί με το κάρδαμο την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αλάτι.. Σιγοβράστε μέχρι να εξαφανιστεί όλο το νερό.
Πάρτε το από την φωτιά και προσθέστε την πάστα μπαχαρικών.
Βάλτε τα ρεβιθιά στο μπλέντερ και αλέστε τα να γίνουν μια πάστα. Ανακατέψετε τα κρεμμύδια , τον δυόσμο και τον κολιανδρο με τον κιμά και το ζεστό μείγμα ρεβιθιών.
Προσθέστε το λεμόνι και το αλάτι.
Φτιάξτε τα κεφτεδάκια μικρά και τηγανίστε τα σε ghee αφού πρώτα τα βουτήξετε στο αυγό.   Συνεχίστε το μαγείρεμα τους στο φουρνο.
.
             Σερβίρετε με την σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: