Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

INDIAN EGG CURRY with CURD RICE


INDIAN EGG CURRY

Υλικά:

  • 4 αυγά βραστά( σφικτά)
  • 2 κρεμμύδια
  • Λίγο λάδι
  • ½ τομάτα ( πουρέ)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 εκ τζιντερ φρέσκο
  • 1-2 πράσινα τσιλι
  • 2 Κ κολιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Κόκκινο τσιλι καυτό
  • ½ καρυ σε σκόνη
  • 2/4 κ ταρμαρικ σκόνη
  • ½ κ κολιαντρο σκόνη
  • ¾ κ garam masala
  • 2-3 Κ ghee
  • Cauliflower σε κομματάκια
  • 1 πατάτα βρασμένη σε κυβακια


 Προετοιμασία:

Καθαρίστε τα τσοχλια από τα αυγά και αφήστε στην άκρη.

Βάλτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο το τζιντζερ και τα πράσινα τσιλι και αλέστε καλά να γίνουν πάστα.
Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα wok και  προσθέστε την πάστα που κάνατε και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το garam massala και  τσιγαρίστε για λίγα  λεπτά  και προσθέστε την ντομάτα, συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι που να αρχίσει να αφήνει λάδι στον πάτο.
Προσθέστε  ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε τα μέχρι να στεγνώσουν.
Τώρα προσθέστε τα αυγά,   την πατάτα και το cauliflower που τηγανίσαμε σε λίγο ghee και σκόνη καρυ.
Προσθέστε ένα ποτήρι νερό , αφήστε τα να πάρουν βράστη και χαμηλώστε την φωτιά.  Σιγοβράστε  για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε ζεστό πασπαλίζοντας τα με το garam massala  και τον κολιανδρο μαζί με λίγο ρύζι άσπρο.

CURD RICE

Υλικα:

 1 ποτήρι ρύζι (σουπας)  πλυμμενο και βρασμένο
3 ποτήρια φρέσκο γιαούρτι
2 φρέσκα τσιλι πράσινα  ψιλοκομμένα
2.5 εκ τζιντζερ  ψιλοκομμένο ή τριμμένο
Μπαχαρικά
2 Κ λάδι
½ Κ μουστάρδα
1 κ κόκκινο τσιλι
10 φύλλα καρυ
Αλάτι
Για το ντεκορ:
 λίγο κολιανδρο ψιλοκομμένο
ρόδι καθαρισμένο

Προετοιμασία:

Αναμείξετε το γιαούρτι με το αλάτι και το ρύζι.
Προσθέστε το τζιντζερ και τα τσιλι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε  τους κόκκους μουστάρδας, αφήστε να τσακρισουν , προσθέστε την σκόνη τσιλι και τα φύλλα  καρυ. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψετε καλά . Αλατίστε.
Συνεχίστε το σιγοβράσιμο να πιει όλο το υγρό.
Σερβίρετε  κρύο με ψιλοκομμένο κολιαντρο και ρόδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: